https://edushift.nl/wp-content/uploads/2020/08/img-edu-A18.png
DIT ZIJN WIJ

Over Edushift

Onderwijsbureau Edushift is in 2009 in de dagelijkse onderwijspraktijk ontstaan als laagdrempelig initiatief om antwoorden te geven op vragen vanuit het veld naar ervaringen en succesvolle praktijken op gebied van innovatieve onderwijsontwikkeling en het leidinggeven aan dit proces.

In de loop der jaren is Edushift uitgegroeid tot een onderwijsbureau dat vanuit eigen beheer en in opdracht scholings- en trainingsprogramma’s ontwikkelt voor het primair onderwijs. De uitvoering wordt door Edushift of een derde partij uitgevoerd. Daarnaast voert Edushift ook scholingen en trainingen uit voor andere onderwijsbureaus. Edushift heeft een mooi netwerk zelfstandigen waarmee wij samenwerken. Elk met zijn/haar eigen expertise. Samen zorgen wij voor een sterk aanbod voor uw school/scholen.

Sinds 2015 legt Edushift zich ook toe op interim-management in het primair onderwijs. Vanuit dezelfde kernwaarden verzorgt Edushift gedurende een afgebakende periode het leiderschap en management. Duidelijk afgestemd met het schoolbestuur vanuit een heldere opdracht. Edushift heeft ervaring met crisismanagement, verbeter-/verandermanagement, overbruggingsmanagement en fusiemanagement.

bt_bb_section_top_section_coverage_image
DIRECTEUR/EIGENAAR

Alex van Dal

Alex van Dal is het gezicht van Edushift. Hij heeft 25 jaren ervaring als leerkracht, onderwijsadviseur, trainer en (interim-)schoolleider. Sinds 2009 is hij directeur/eigenaar van Edushift.

In 2009 ben ik gestart met Edushift met als doel schoolteams en individuele leerkrachten op een praktische manier stappen te laten maken in hun onderwijsontwikkeling. Praktisch, maar steeds ‘evidence-informed’ en vanuit de visie dat het onderwijs zich steeds moet blijven ontwikkelen om de kinderen van nu voor te bereiden op de wereld van morgen.
Samen met opdrachtgevers en een groepje enthousiaste onderwijsprofessionals ontwikkel en verzorg ik scholingen en trainingen op maat, cursusprogramma’s en onderwijsconcepten. Omdat alle betrokkenen bij Edushift ook actief zijn in het onderwijs, staan we dicht bij de praktijk en zorgen we er voor dat ons aanbod altijd direct toepasbaar is in de klas.

Sinds 2015 ben ik actief als interim-directeur. In deze rol werk ik voornamelijk situatieafhankelijk; passend bij de vraagstelling van de opdrachtgever en de toon die nodig is op de school. Ik ben daarom inzetbaar voor allerlei opdrachten; van op de winkel passen tot zware interventies. Ik positioneer mij als onafhankelijke intermediair en gebruik de krachten en energie binnen de organisatie om deze zichzelf te verbeteren. Altijd planmatig en onderbouwd. Mijn kracht zit in het inspireren (waar nodig verwarren) en activeren van mensen, waarmee ik richting, eigenaarschap en vertrouwen creëer. Als persoon breng ik humor, plezier, verwondering en focus mee.
Daar waar gewenst kan ik ook een actieve en stimulerende rol innemen in het directieberaad. Ook heb ik ervaring met het werken als leidinggevende in een ‘éénpitter’.

https://edushift.nl/wp-content/uploads/2020/08/img-edu-A01-640x653.png
https://edushift.nl/wp-content/uploads/2020/06/img-boy1a.png
GOED GEREGELD

Zakelijke gegevens

Openheid en duidelijkheid vinden wij belangrijk in het zaken doen. Daarom vindt u hieronder onze zakelijke gegevens en algemene voorwaarden.
KvK- en BTW-nummer

KvK-nummer: 01161987
BTW-nummer: NL002114151B40
Algemene voorwaarden

Link naar Algemene voorwaarden
Privacyverklaring

Link naar Privacyverklaring
Klachtenregeling

Link naar Klachtenregeling
bt_bb_section_top_section_coverage_image
BEL/MAIL ONSContactinformatie
Heeft u vragen? Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.
QUOTESWat mensen zeggen

“Bedankt voor alle mooie dingen die je voor de school en het team hebt gedaan. We hebben heel wat schoolleiders voorbij zien komen de afgelopen 12 jaar, maar jij bent absoluut degene die ons het meest bij zal blijven.”

Ouder
Vrije school De Stroeten, Emmen

“Jij bent de eerste directeur die mij echt aan het denken zet.”

Leerkracht
RKBS Sint Henricusschool, Klazienaveen

“Richting geven en mensen in hun kracht zetten; da’s pas leiding geven! Je hebt alles en iedereen met elkaar verbonden. Ik ben je eeuwig dankbaar.”

Leerkracht
Vrije school De Stroeten, Emmen

“Meester, dankjewel dat je me veel hebt geholpen met van alles en daarna was het nog een heel leuk schooljaar.”

Leerling
CBS De Bolster, Balk

“Hartelijk dank voor je inzet voor onze school! Dankzij je positiviteit en enthousiasme hebben we er toch nog een mooi jaar van kunnen maken.”

Ouder
KBS Op ‘e Terp, Sondel

“Bedankt dat er weer rust is gekomen in de school. Jij hebt het verschil gemaakt, thanks!”

Ouder
Vrije school De Stroeten, Emmen

“Bedankt voor je inzet als directeur van De Bolster en voor de fijne samenwerking in de Ouderbetrokkenheid 3.0 groep!”

Ouder
CBS De Bolster, Balk

“U bent een hoofdmeester die toegankelijk is voor leerlingen en ouders. In voor een geintje en met een ‘open mind’.”

Ouder
RKBS Sint Henricus, Klazienaveen

VOLG ONSSocial media
Volg en like ons op onze Social media kanalen.